Top
”If anything matters, then everything matters!”

Op zoek naar een film om vanavond te kijken. Zoek niet verder. The Shack is een film die iedereen gezien moet hebben! Het is een film waar alles in zit. Liefde, verdriet, haat en vooral een paar prachtige levenslessen. Benieuwd? Ik vertel je meer!

Het verhaal

The Shack draait om Mackenzie ”Mack” Phillips. Je ziet hem als kleine jongen, waar hij en zijn moeder geslagen worden door zijn vader. Hij probeert zijn vader te stoppen maar dat lukt op geen enkele manier. Dan doet hij iets onwaarschijnlijks, hij vergiftigd zijn vader.

Het verhaal maakt een sprong naar de toekomst. Mack heeft het goed voor elkaar. Hij heeft een prachtige vrouw Nan en samen hebben zij drie kinderen: Kate, Josh en Missy. Mack en de kinderen gaan samen op vakantie wanneer er iets vreselijks gebeurd. De kleine Missy wordt ontvoerd en alleen haar bebloede jurk wordt teruggevonden.

Mack gaat door een heftige periode van verdriet en hij raakt afgezonderd van het gezin. Ook worstelt hij met zijn geloof in God, ook wel ”Papa”, de naam die Nan en Missy gebruik(t)en. Op een dag krijgt hij een brief van ”Papa”, hij nodigt hem uit op de plek waar de bebloede jurk van zijn geliefde Missy werd gevonden.

Hij besluit te gaan. Eenmaal op de plek aangekomen, is hij alleen en wacht er niemand op hem. Tot hij een vreemde man tegenkomt. De vreemde man nodigt hem uit een nachtje te blijven bij hem en “zijn familie”. Wat er daarna gebeurd had Mack nooit verwacht en veranderd zijn leven.

Bekijk de trailer hier:

Waarom je deze film moet zien!

Sowieso is het een prachtig en hartverscheurend verhaal. Niemand wil zijn/haar kind verliezen en als dat wel gebeurd, kan ik me niet voorstellen dat je geen immens verdriet ervaart. De drie individuen waar Mack heen gaat om een nacht te verblijven, zijn andere “mensen” als hij verwacht. Zij laten hem dingen inzien, zij geven hem inzichten waardoor hij alsnog een gelukkig leven kan leiden, ondanks de dood van zijn prachtige dochter.

Deze inzichten, ze laten je nadenken en reflecteren. Ze laten je kijken naar je eigen leven, overtuigingen en geloof. Meer kan ik helaas niet delen, daar moet je toch echt de film voor zien. Hij staat sinds kort op Netflix, dus pak je kans en laat me vooral weten wat je ervan vindt, ik ben zeer benieuwd!

Laat een reactie achter