Top

Ben jij al die standaard pasta sauzen ook wel eens zat en wil je een keer wat anders proberen? Dan is deze paprika pasta echt iets voor jou! Een lekkere paprika pasta zonder voorverpakte sauzen, je eigengemaakte saus. Een stuk gezonder en lekkerder!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 gegrilde paprika’s uit pot
  • 1 blikje kokoscrème (Blue elephant)
  • 300 gram gehakt
  • 250 gram fusilli
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • Halve eetlepel paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • Pittige olijfolie
  • Halve eetlepel cayennepoeder
  • Zout en peper

Aan de slag

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Doe drie volledige paprika’s in de keukenmachine, .
  3. Voeg het potje met kokoscrème toe met wat peper, zout en cayennepoeder en mix het goed door elkaar.
  4. Snijd 1 verse paprika, 1 rode peper, 1 ui en 1 knoflookteentje.
  5. Zet een pan op het vuur, doe een eetlepel olijfolie en een beetje zout in de pan en giet de waterkoker leeg.
  6. Kook de pasta volgens verpakking.
  7. Pak nog een pan en doe hier een beetje olijfolie in.
  8. Doe het gehakt in de pan en maak het op smaak met wat zout, peper, cayenne- en paprikapoeder.
  9. Voeg vervolgens alle verse ingrediënten toe.
  10. Als de paprika wat zachter begint te worden doe je de saus erbij.
  11. Giet de pasta af en gooi dat erbij in de pan.

Tip: Dit recept kun je ook helemaal vers maken door 3 paprika’s zelf te grillen in de oven. Dit kost alleen best een beetje tijd. Wel is het een stuk gezonder en erg lekker! Dus wanneer je een keer tijd hebt, is het echt de moeite waard!

Heb jij al trek gekregen?

post a comment