Op bezoek bij de paus in Vaticaanstad

IMG_1195
Italië / Travel

Op bezoek bij de paus in Vaticaanstad

Wat leuk dat je aan het kijken ben naar een citytrip naar Rome! Of misschien heb je ondertussen al geboekt? Je gaat zeker geen spijt krijgen van je keuze. Een van de dingen die je kan doen als je naar Rome gaat is een dagje doorbrengen in de kleinste onafhankelijke staat ter wereld: Vaticaanstad. Aangezien Jeroen en ik veel dagen verbleven in Rome, besloten wij om ons een dag volledig te laten onderdompelen in het domein van de Paus. Dit deden we met een hele speciale tour, die ons niet alleen toegang gaf tot het museum en de sixtijnse kapel, maar die ons ook bracht naar de Vaticaanse tuinen en naar het Italiaanse platteland, waar we het zomerverblijf van de Paus bezochten en we rondreden door de prachtige tuinen van dit zomerverblijf.

Het begin van een bijzondere dag

De tour begint vroeg op zaterdagochtend (de enige dag in de week dat deze tour is). We mogen al voor de openingstijden het museum betreden en kunnen via onze telefoon de audiotour beluisteren. We lopen door de lange gangen vol kunst en kijken elkaar vaak met open mond aan. Wat is het hier groot! Na een bezoek aan de sixtijnse kapel (die we maar moeilijk konden vinden in het grote gebouw, haha) en volgens mij alle andere kamers en gangen gezien te hebben verzamelen we in de kleine tuin bij het museum. Zodra iedereen er is verlaten we het museum en lopen we door de tuinen van het Vaticaan richting het treinstation in Vaticaanstad zelf! De wandeling is mooi en laat je verschillende kanten van de Sint-Pieters Basiliek zien.

We vertrekken vanaf het treinstation naar het Italiaanse platteland met als bestemming: Castel Gandolfo, een sprookjesachtig kustplaatje. Eenmaal daar betreden we het Apostolisch Paleis, ook wel het zomerverblijf van de paus. Het is mooi maar meer van hetzelfde. Wel gek dat we door de slaapkamer van de paus mogen wandelen, al vraag ik mij meteen af of dit ook wel ‘echt’ de slaapkamer van de paus is, haha. Het is overigens wel grappig om te zien, maar na het museum ben ik wel klaar met binnen zijn.

De tuinen van het zomerverblijf

Gelukkig hoeven we niet lang meer binnen te blijven, want zo volgt het volgende deel van deze speciale tour, namelijk een busrit door de tuinen van het zomerverblijf. Ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten, maar mooi was het zeker en wat groot. Jeetje, hoeveel voetbalvelden daar wel niet in paste, dat is niet normaal.  De tuin is prachtig en gevuld met beelden, bloemen en bomen. Het is er rustig en vredig en er zijn ogen te weinig om alles goed in je op te nemen.

Lunchen doe je zo

Bij de tour kon je kiezen: Je neemt een lunch geregeld door de tour of je gaat zelf op zoek naar een restaurantje in het dorpje. Wij kozen voor het laatste en aten gezellig op een terrasje nadat we een wandeling hadden gemaakt door dit magische dorpje met prachtig uitzicht op een grote meer. We genieten van een pasta en een wijntje, het weer en praten over onze bevindingen van vandaag. Na de lunch is het alweer tijd om terug te keren naar Rome. De busrit is erg warm en de treinreis terug val ik in slaap. Het was een mooie dag waarbij we een mooie blik hebben kunnen werpen in de wereld van de Paus. Wat een toffe tour. De kosten van deze tour zijn vanaf €77 euro per persoon. Dit lijkt misschien veel geld, maar je krijgt er ook veel voor terug. De tuinen zijn erg gaaf om te zien en maken je bezoek aan het Vaticaan zoveel leuker! Lijkt dit jou ook leuk? Boek je ticket hier.

Vond je deze blog leuk om te lezen? Ben jij al in Vaticaanstad geweest? Wat vond jij het leukste ervan? Laat het weten in de comments! Meer weten over de leukste bezienswaardigheden van Rome? Klik dan hier. Wil je weten waar je lekker kan eten in Rome? Klik dan hier.