Top

De eerste negen dagen van de vakantie zitten er al weer op! In de vorige blog, Onze reis door Bali ~ deel 1, vertelde ik jullie al over de eerste vier dagen van de reis. Kleine rewind: We zijn ondertussen aanbeland in Ubud en hebben een scooter gevonden. Na de eerste dag lekker gechilled te hebben is het tijd voor het echte werk. Jeroen heeft van een bekende gehoord dat de regio Sidemen erg mooi is om te zien, dus besluiten we daar maar eens een kijkje te gaan nemen. Dit is ongeveer 35/40 km rijden.

Sidemen, het Bali van vroeger

We staan dus vroeg op en stappen op de scooter. Onderweg komen we al de mooiste rijstvelden tegen, die overigens nergens staan aangegeven. Prachtig groen, precies zoals je de rijstvelden zou voorstellen en misschien wel het mooiste: ze zijn helemaal voor ons alleen. Afijn, na even rijden komen we aan in Sidemen. Het is hier echt enorm rustig en alle mensen beginnen helemaal te stralen zodra ze je zien. Wauw, wij komen hier om iets te bekijken, maar nu hebben de inwoners ook wat om te zien. Alle kinderen zwaaien en giechelen wat af en ouderen glimlachen of kijken enorm saggie, meer het eerste als het laatste gelukkig.

We rijden wat rond, eten bij een Warung het lekkerste Balinese eten tot nu toe in deze vakantie en rijden weer verder. Terug naar Ubud. Een hel van een rit. Onze mooie ronde billetjes beginnen steeds meer pijn te doen en ik verlang steeds meer naar het zwembad. Het is een wonder dat wanneer we aankomen onze billen niet blauw zijn geworden haha. Het zwembad waardeer ik overigens nu nog meer als eerst.

Ubud

In Ubud hebben we de laatste dagen veel gezien. Zo zijn we bij verschillende watervallen geweest, hebben we een paar tempels bezocht en zijn we op bezoek geweest bij mijn familie in het Monkey Forest. We vinden de bezienswaardigheden in Ubud leuk en we genieten ervan. Wel vinden we Ubud ontzettend druk. Je ziet hier meer toeristen als Balinezen en dat is wel even anders als we hadden verwacht. Eigenlijk zijn we er wel klaar voor om verder te gaan naar onze volgende bestemming: Nusa Penida. We komen er alleen een paar dagen van te voren achter dat op de dag dat we erheen zouden varen, er geen boten oversteken… Whut?!?

Haha, dat hebben wij weer, de enige dag in het jaar dat er geen boot vaart en wat doen wij, een hotel boeken op een eiland. Ach ja, dan de volgende ochtend vroeg maar met de boot en een dag overblijven in Sanur. We verblijven in een Homestay, waar de douche geen douche meer genoemd mag worden en het beddengoed er iets wat raar uitziet. Gelukkig is het maar voor een nacht. We genieten overigens wel enorm van de middag en avond die we spenderen op het strand bij het Mercure hotel restaurant, waar ze de lekkerste drankjes schenken. We hebben eigenlijk helemaal niks te klagen, moet je zien waar we zijn. Potverdikkie.

Het geen waar we beide het meeste naar uitkijken in deze vakantie komt steeds dichterbij. Nusa Penida. Het eiland met alle prachtige uitzichtpunten, als we Instagram en Youtube moeten geloven dan. We gaan het meemaken! Stay tuned!

post a comment