Top

Mijn vakantie naar Bali is begonnen. Het is de tweede keer dat ik met beide voetjes op dit stukje aardbodem Bali mag staan en wat ben ik dankbaar. Ik ben natuurlijk samen met mijn grote liefde Jeroen en we hebben 23 dagen op dit prachtige eiland om het te ontdekken en de cultuur helemaal op te snuiven. De reis was, tja, vooral lang en omdat ik nog steeds ziek was niet erg fijn, maar we zijn er nu dus daar kijken we maar niet meer naar om. We beginnen de vakay in Canggu. We hoorde veel over deze regio, de een vind het geweldig en de ander noemt het veel te druk! Laten we dat maar eens gaan ontdekken.

Ik wil alvast zeggen dat er nog blogs zullen verschijnen van de regio’s op zich met alle tips die ik maar heb, in dit blog schrijf ik vooral mijn kijk op dit prachtige eiland. Maar goed, Canggu it is. We zitten in een prachtig hotel wat pas open is sinds Juli dit jaar, het personeel is enorm aardig en het interieur wil ik eigenlijk gewoon knippen en plakken in mijn eigen huis. Vooral die badkamer… tjongejonge, als ik dat nou eens in Nederland had haha.

Onze eerste locatie is Canggu!

We ontdekken Canggu lopend en op de scooter en merken snel dat we Canggu echt wel heel erg leuk vinden. Misschien nu al de leukste plek van Bali. De sfeer hier is echt enorm chill, een beetje zo een gevoel als we hadden in een eerdere vakantie naar Thailand op het eiland Koh Tao, daar kan je hier meer over lezen. Een hele fijne sfeer dus en heel veel leuke plekjes om lekker te eten en drinken. Ik kan mijn geluk niet op met de hoeveelheid shakes die ik nu per dag mag drinken, hihi, beetje verslaafd ben ik namelijk wel.

Ook zijn er veel plekjes vlakbij Canggu waar alle rust nog steeds te vinden is. Zo rijden we door mooie rijstveldjes over kleine hobbelige weggetjes. We love it here! Ik neem lekker een massage in het hotel en vergeet voor de zoveelste keer dat er nog servicekosten etc. worden bijgerekend hier en betaal de hoofdprijs, maar he, ik ben in ieder geval ontspannen.

Na drie nachtjes slapen is het al tijd om de tassen weer in te pakken. We gaan verder naar Ubud. Vele mensen zeggen het mooiste deel van Bali. We gaan het zien, we gaan het zien!

Ubud, het culturele hart van Bali

Het eerste wat ons opvalt als we richting Ubud Area komen is de drukte. Hemeltje lief, wat is het hier druk. Hadden we kunnen verwachten natuurlijk. We komen aan bij ons hotel en kijken onze ogen uit als we worden begeleid naar onze kamer. Dit uitzicht is adembenemend mooi. We besluiten dus ook maar de rest van de dag te genieten van ons privé zwembad, in ons uhm, nakie haha. Dat kan hier gewoon toch, in Bali?!

Volgende dag is het tijd om Ubud te ontdekken. We lopen door het marktje van Ubud, wat er erg gezellig uitziet en ontzettend druk is. We zijn opzoek naar een scooter en onderweg bekijken we wat tempeltjes. Na best lang rondlopen geven we het op en strijken we neer bij The Lazy Cats voor een verfrissend drankje en voor de Wi-Fi, om op die manier onze zoektocht wat te helpen. Lang leve Google!

We vinden een straatje op Google met meerdere scooter verhuurders, lopen erheen en vinden inderdaad een scooter. We rijden meteen naar het hotel en nemen een duik in het zwembad want het is hier WARM! We zijn benieuwd wat de komende dagen gaan bieden, er staan in ieder geval genoeg bezienswaardigheden op het lijstje!

Stay tuned if you don’t want to miss the next update! 🙂

post a comment