Ontdek de Toscane met een bezoek aan deze 5 leuke stadjes/steden

AdobeStock_309035367
Italië / Travel

Ontdek de Toscane met een bezoek aan deze 5 leuke stadjes/steden

De Toscane is een van de populairste regio’s van Italië, duizenden mensen gaan ieder jaar richting deze mooie omgeving. Buiten de mooie natuur, relaxte stranden en tientallen campings zijn er ook een paar hele leuke stadjes/steden waar je zeker een bezoekje aan zou kunnen brengen. Van groot tot klein, van bekend tot onbekend, dit zijn mijn favoriete plekken van de Toscane!

Lucca

Lucca, het is klein en verschrikkelijk fijn. Dit stadje is volledig omringt door een prachtige stadsmuur en staat vooral bekend om het gezellige plein: Piazza dell’Anfiteatro. Tijdens je bezoek zou ik ook zeker op dit gezellige plein even neerstrijken om iets te eten en/of te drinken. Ik at hier de lekkerste pizza die ik ooit heb gegeten bij Ristorante Trattoria L’ Angolo Tondo. Helaas serveren ze er nu geen pizza’s meer, maar ik ga er van uit dat al het andere eten net zo lekker is. Er is buiten lekker eten en drinken nog veel meer te doen in Lucca. Zo kan je verschillende kerken bezoeken en kan je van het prachtige uitzicht genieten als je de Torre Guinigi op gaat. Meer weten over Lucca? Lees dan hier verder.

Florence

Florence is aanzienlijk groter als het kleine Lucca en heeft daardoor een hele andere uitstraling. Het is dan ook de hoofdstad van de Toscane. Er zijn meerdere grote bezienswaardigheden te vinden hier. Zo heb je de prachtige kathedraal van Florence: Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Ook is de beroemde middeleeuwse brug Ponte Vecchio erg leuk om te verkennen. Deze brug staat namelijk vol met kleine winkeltjes! Pas wel op: je wordt hier snel gerold. Meer weten over het prachtige Florence? Lees hier dan verder.

Siena

In Siena kan je een hele dag rondlopen en aan het einde van die dag ben je nog steeds niet uitgekeken. De straten zijn levendig en de mensen zijn vriendelijk. Er is ook hier is ontzettend veel te ontdekken. Vooral het grote plein en de prachtige kerken/kathedralen kan ik me nog goed herinneren. Meer weten over Siena? Lees dan hier verder.

Volterra

Waarom Volterra vraag je? Tijdens een bezoekje aan deze stad is het niet alleen leuk om door de straten te wandelen, je hebt ook nog eens een prachtig uitzicht over de heuvels in de omgeving. Volterra ligt namelijk zelf op een heuvel. Buiten de pleinen en kerkjes kun je hier ook een oud Romeins theater vinden. Meer weten over Volterra? Lees dan hier verder.

Campiglia Marittima

Dit kleine gezellige stadje is superleuk om doorheen te wandelen en ook precies wat je verwacht van een klein Italiaans stadje. Inclusief Vespa, mooie uitzichten, smalle straatjes, stenen bogen en schattige pleintjes. Het lijkt hier net een sprookje en pluspunt: het is niet zo bekend dus het is ook lekker rustig, altijd fijn!

Ga je twee weken op vakantie naar de Toscane, misschien is het dan leuk om een uitstapje te maken naar de hoofdstad van Italië. Hier lees je alles over de stad van de liefde Rome. Ben jij in een of meerdere stadjes geweest en wil je er wat over kwijt? Of heb ik een tof stadje gemist? Laat een reactie achter in de comments!