Top

Zodra je het woordje Thailand intikt op Google is een foto van Koh Nang Yuan een van de eerste die je tegenkomt. Deze paradijselijke plek is erg bijzonder. Waarom? Dit is de enige plek ter wereld waar er drie eilanden aan elkaar verbonden worden door een zandstrand. Je kan hier dus prachtige plaatjes schieten, maar dat is zeker niet het enige waar je voor komt. Het water is kristalhelder en prachtig blauw. Je kan de vissen al zien zwemmen vanaf het strand. Ga hier zeker naartoe als je in de buurt van Koh Tao bent, je zult er geen spijt van krijgen. Hieronder een paar tips van mij, om je dag zo goed mogelijk te benutten!

Zelf een boot regelen

Ten eerste: Boek geen excursie. Voor een excursie betaal je al snel veel geld, terwijl je makkelijk zelf op het eiland kan komen. Het eiland is open voor toeristen van 10.00 tot 17.00. Ga dus al rond 09.30 op zoek naar een Thais mannetje op het strand, die kunnen je meestal voor een goed prijsje naar het eiland varen. Wij vaarden met zijn vieren heen en weer voor 400 bath, dat is omgerekend €10.43 euro. Dat valt dus reuze mee!

Hike naar het Viewpoint van Koh Nang Yuan

Zodra je op het eiland bent aangekomen gaat er maar een gedachte door je hoofd: ‘Het is hier prachtig’. In alle bewondering zijn de meeste toeristen in het begin wat aan het ronddwalen. Tijd om je kans te pakken en meteen het viewpoint op te zoeken. Als je geluk hebt zijn er dan nog niet heel veel mensen boven, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van het uitzicht en mooie foto’s te maken.

Het viewpoint is te bereiken door een stijl pad die je brengt naar de top van het eiland. Het is goed begaanbaar en binnen een paar minuutjes ben je boven. Daar word je beloont met een prachtig uitzicht. Koh Nang Yuan word omringt door een zee met wel 50 tinten blauw. Als je echt een gave foto wil maken, klim dan nog op de 3 grote rotsen.

Snorkelen tussen de mooiste vissen

Eenmaal klaar met het staren naar alles boven water, is er ook nog een hele onderwaterwereld die je kan gaan verkennen. Bij Koh Nang Yuan kan je heel goed snorkelen, men zegt dat dit de mooiste onderwaterwereld van Thailand is. Ik vond het er in ieder geval prachtig. Je hebt drie plekken waar je het water in kan, de beste plek is de Japanese Garden. Het koraal is hier overal nog in goede staat, het water is niet vervuilt en hier zag ik de meeste vissoorten.

Hoeveel kost alles op Koh Nang Yuan

Je betaald 100 bath entree per persoon om het eiland op te mogen. Je kan geen eigen eten of drinken meenemen, want plastic is niet toegestaan. Daarom ben je wel aangewezen op een van de twee restaurants op het eiland. Hier betaal je meer als op Koh Tao zelf, houd daar rekening mee. Nog steeds is het niet heel veel hoor, voor omgerekend €5,- euro heb je al een hamburgermenuutje. Als je gaat, wat je zeker moet doen als je in de buurt bent, wens ik je alvast heel veel plezier. Dit moment ga je echt nooit meer vergeten!

Wil je ook de andere to do’s weten van Koh Tao? Lees dan hier verder!

post a comment