De verboden ademhaling als natuurlijk medicijn

alex-hiller-Li4-dRUFvko-unsplash
Inspiratie

De verboden ademhaling als natuurlijk medicijn

Ademhalen. We doen het allemaal, iedere dag, zonder hierover na te denken. Het gebeurt automatisch. Het is het eerste wat we doen als we ter wereld komen & het laatste wat we doen voor we gaan. Het is de normaalste zaak van de wereld, waardoor je bijna zou vergeten hoe belangrijk het is om goed adem te halen. In deze blog zal ik wat meer uitleggen over Adem Coaching en de verbonden ademhaling, een waardevolle techniek waarmee diepe ontspanning ontstaat in het lichaam met prachtige resultaten tot gevolg.

Wat is de verbonden ademhaling?

Wist je dat de gemiddelde mens ongeveer 16 keer per minuut ademhaalt? Eigenlijk is dit veel te veel. Door de jaren heen is onze ademhaling veel oppervlakkiger geworden, houden mensen vaker hun adem in en/of ademen ze niet diep tot in hun buik maar enkel tot hun longen. & dit terwijl onze ademhaling een van de belangrijkste levensbronnen ooit is.

70% van de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam gebeurt namelijk via de adem. Wanneer je rustiger en dieper ademhaalt (optimaal tussen de 4-11 keer per minuut), zal je veel voordelen opmerken. Meer energie, betere verwerking van afvalstoffen, een betere nachtrust, een lagere bloeddruk en minder stress bijvoorbeeld. & Dit zijn nog niet eens alle voordelen.

De verbonden ademhaling is een vorm van ademhalen waarbij de in, – en uitademhaling met elkaar verbonden zijn. Door op deze manier te ademen ontstaat een diepe ontspanning in je lichaam. Daardoor kunnen onderdrukte emoties, pijnen, afvalstoffen en trauma’s naar de oppervlakte bewegen om te worden verwerkt en losgelaten.

Het opruimen van onderdrukte energie.

Jouw eigen ademhaling is het meest pure medicijn wat je kan inzetten om door fysieke & mentale ongemakken heen te bewegen. Het is altijd tot jouw beschikking. Ademwerk is een hele fijne manier om te ont-stressen, ontspannen en meer verbinding met jezelf te creëren. Je zou een Adem sessie kunnen zien als een soort innerlijke schoonmaak, precies datgene wat mag worden losgelaten komt naar boven. Elke sessie is om deze reden uniek.

Ook verschillen de ervaringen per persoon. Er kunnen veel sensaties plaatsvinden tijdens en door Ademwerk zoals tintelingen, trillingen, krampen, (heftige) emoties, koude, een verdovend gevoel, herbeleven van momenten, het zien van beelden of zelfs het fysiek loslaten door middel van (energetisch) overgeven.

Benieuwd naar mijn eerste ervaring? Lees hier verder.

Hierdoor kan Ademwerk misschien overkomen als iets engs, maar tijdens een Adem Coaching sessie zal er niets meer gebeuren dan op dat moment nodig is. Wat naar boven komt is hierdoor ook altijd te doorstaan. Iets waar jij nog niet klaar voor bent of wat nog niet losgelaten kan/mag worden zal simpelweg op de achtergrond blijven.

Begeleiding van het begin tot het einde.

Een Adem Coaching sessie bij mij begint met het zetten van een intentie. Waar wil jij aandacht aan besteden? Dit zullen we samen achterhalen tijdens een begin gesprek, waarin ik direct de ademtechniek met je doorneem. Je neemt van thuis indien gewenst een krachtvoorwerp mee, die jou kan bijstaan tijdens de reis. We doen gronding-oefeningen en daarna gaan we echt aan de slag. Eerst door het simpelweg observeren van de ademhaling, zonder hier iets aan te veranderen. Vervolgens door het verdiepen van de ademhaling en het zakken in je lichaam met een geleide meditatie.

Tijdens de Adem Coaching sessie ben ik de hele tijd bij je, om te ondersteunen waar nodig. Ik geleid je door alle sensaties en zorg voor een veilige plek waar alles kan en mag zijn. Na de verbonden ademhaling keer je weer terug naar je eigen ademhaling en zak je in volledige ontspanning. Om vervolgens zodra je daar klaar voor bent weer je ogen te openen en te kletsen als je daar zin in hebt. Er is ruimte om te evalueren, vragen te stellen en te spiegelen.

Wanneer is verbonden ademhaling wat voor jou?

Zoals je hierboven al hebt gelezen is de verbonden ademhaling in magisch mooi medicijnen, een remedie voor velen klachten. Zo kan het helpen om angsten te doorbreken, (fysieke) pijnen los te laten en trauma’s te verwerken. Ook kun je prachtige lessen leren door Adem Coaching over jezelf en jouw bestaan.

De verbonden ademhaling kan jou enorm helpen bij:
  • Verbinding brengen tussen je hoofd en je hart.
  • Het verdiepen en optimaliseren van je ademhaling.
  • Het loslaten van stress en spanning.
  • Het verwerken van trauma’s.
  • Het doorbreken van belemmerende patronen.
  • Fysieke spanningsklachten.
  • & nog veel meer.

Ik zou oprecht iedereen aanraden om zijn/haar ademhaling eens onder de loop te nemen, zodat zij onderdrukte energie kunnen voorkomen en/of verwerken. Het is een van mijn favoriete ‘medicijnen’, iets wat we altijd bij ons dragen en werkelijk heling biedt op hele diepe niveaus. Wil jij ondervinden wat een Adem Coaching sessie jou kan bieden? Maak een afspraak, ik help je graag met het vrijlaten van deze emoties, zodat je lichaam weer kan helen.

Liefs, Lotte