6 x toffe bezienswaardigheden in Rome

IMG_1655
Italië / Travel

6 x toffe bezienswaardigheden in Rome

Rome, de citytrip die al jaren op mijn bucketlist stond. Ongeveer twee jaar geleden was het dan zo ver, het was tijd om deze prachtige stad van de liefde te gaan ontdekken. Vooral het, cliché, Colosseum wilde ik super graag bezoeken. En iedereen weet het, het eten in Italië is to die for, dus dat maakt een reisje naar Rome nog eens 100 keer leuker. Ben je nog niet in Rome geweest en wil je weten waar je sowieso naartoe moet? 

Laten we eerst beginnen met het volgende: Rome is groot, maar niet onmogelijk groot. Je kan dus prima van de ene naar de andere kant van de stad lopen als je in redelijk goede conditie bent (en dan bedoel ik niet dat je 4x per week moet sporten).  Mocht je na de helft van de dag slenteren toch moe zijn, dan kan je heel makkelijk met de metro van A naar B reizen. De metro is lekker goedkoop, dus je hoeft daar niet over te twijfelen. Toch vond ik het zelf leuker om te wandelen, omdat je dan veel meer van Rome ziet. Nu dan echt mijn top 6 van de bezienswaardigheden.

Kijk je ogen uit in en bij het Colosseum

Ja echt, het Colosseum staat gewoon bovenaan. I know, te slecht. Maar het is gewoon zo indrukwekkend. Alleen het besef dat dit amfitheater is gebouwd 80 jaar na christus en nu nog steeds zo staat, maakt het al een wonder op zich. We boekte een begeleide tour bij tiqets waarbij we zowel op de arena vloer als de 1ste, 2de, 4de en 5de verdieping mochten rondkijken. Tijdens de tour werd er van alles verteld over hoe het er hier vroeger aan toe ging. De tour koste ons €33 euro per persoon en dat was het zo waard! Ik zou dit iedere persoon die een beetje van cultuur en geschiedenis houdt aanraden. Ik vind het in ieder geval altijd superleuk om meer te leren over de plekken die ik bezoek. Met deze tickets kan je overigens ook meteen naar het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel, dat is dus drie vliegen in één ticket. Ook deze tour beleven? Boek je tickets hier.

Bijna net zo indrukwekkend: het Forum Romanum

Zoals ik al zei, met de tickets kun je ook meteen het Forum Romanum bezoeken en man, wat is dit ook gaaf om te zien. Je loopt gewoon door de restanten van het oude centrum van Rome. Bewonder de ruïnes van wat ooit belangrijke tempels, juridische gebouwen en huizen waren. Oh, en één tip: Ga wat vroeger in de ochtend of wat later in de middag. Midden op de dag kan het best wel heel erg warm zijn met de volle zon en spoiler alert, je kan niet echt schuilen voor de zon want de daken… die zijn er meestal niet meer. Vind jij het Colosseum en Forum Romanum erg leuk en wil je echt even helemaal terug stappen in het verleden? Lees hier meer over de ongelooflijke stad Pompeii.

Gewoon omdat ik iets heb met kerken: De Sint-Pieters Basiliek

Oké, het is geen kerk. Het is veel meer dan dat. Ik denk dat dit wel de mooiste basiliek is die ik ooit heb gezien en ik ben er in veel geweest, want als je met mijn vader op vakantie gaat bezoek je ongeveer iedere kerk/basiliek die je tegenkomt. Technisch gezien ligt deze Basiliek ook niet in Rome, maar in Vaticaanstad, de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Wat mij betreft, is deze basiliek ook het mooiste van de wereld. Verder wil ik er ook niet veel woorden over vuil maken. Je MOET gewoon gaan, punt uit. Oké, alleen als je zelf wilt, maar ik raad het je echt heel erg aan! Misschien wel handig om te weten. De entree van de basiliek is gratis, maar je staat best lang in de rij en die rij is voor een groot deel midden in de zon. Wij besloten om gewoon een kaartje te kopen, dat scheelde ons een hoop tijd en gepuf. De kaartjes kosten €20 euro per stuk en geloof me, dat is het meer dan waard. Klinkt dat ook beter voor jou? Boek je tickets hier.

Vooral aan de buitenkant erg leuk: Het Pantheon

Je vindt het prachtige Pantheon verstopt tussen de gebouwen van een woonwijk. Grenzend aan het gebouw is een plein met in het midden een fontein en aan de zijkanten verschillende terrasjes. De entree is gratis en je kan naar binnen tussen 09:00 en 18:00 uur. Zorg er wel voor dat je iets bij je hebt om je schouders mee te bedekken, anders mag je niet naar binnen. Aan de binnenkant is het wel grappig, maar ik vond het niet erg indrukwekkend. Maar hè, je kan het maar gezien hebben! 😛

In het echt nog mooier dan op tv: de Fontana di Trevi

Ik kan me nog goed herinneren dat we de eerste dag aan het rondlopen waren door het centrum van, jawel, Rome. Het moment was opeens daar dat ik oog in oog stond met de enige echte Trevi fontein. Wanna know my first thought? ‘’Wow, wat is het hier druk?!’’. Maar echt, ik heb het nog nooit zo druk gezien bij een bezienswaardigheid volgens mij. De fontein van 26 meter hoog en 22 meter breed is overigens wel enorm mooi om te zien. Ik vind het toch elke keer weer ongelooflijk dat er vroeger al zulke mooie dingen werden gemaakt. Wil je een mooie foto maken bij de Trevi fontein? Sta dan vooral vroeg op, overdag is het bijna niet te doen!

Bekijk kunst op zijn best in het park Villa Borghese

Heb je niet veel tijd in Rome maar wil je wel wat kunst bekijken, ga dan naar de Galleria Borghese in plaats van het museum van Vaticaanstad. Galleria Borghese kun je vinden in het park Villa Borghese ten noorden van het centrum van Rome. De wandeling ernaartoe is al leuk op zich en de galerij is ook echt leuk om doorheen te lopen. Entree kost vanaf €17 euro per persoon. Boek je ticket het liefste een paar dagen van tevoren, want de Galleria is geliefd en de tickets raken snel uitverkocht. Boek je tickets hier. Heb je wel tijd om Vaticaanstad verder te ontdekken? Lees dan mijn blog: Op bezoek bij de paus in Vaticaanstad.

Naast deze 6 geweldige bezienswaardigheden zijn er nog vele plekken in Rome die je wilt bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn: De Spaanse Trappen, Piazza Navona, Piazza del Popolo, De tempel van Hadrianus, de Boog van Constatijn en het monument van Victor Emanuel II.

Ook zijn er een aantal bezienswaardigheden die Jeroen en ik helaas niet hebben kunnen ontdekken. De belangrijkste die wij niet hebben meegepakt is De Engelenburcht, ook wel Castel Sant’Angelo. Maar hé, des te meer reden om terug te keren naar de stad van de liefde. Dit gaat sowieso gebeuren als we de mythes mogen geloven, want ik heb natuurlijk wel even een muntje over mijn schouder gegooid in de Trevi fontein.

Ik adviseer je vooral om gewoon lekker te gaan ronddwalen. Je vindt de mooiste plekjes op de momenten wanneer je het het minste verwacht en niets is leuker dan slenteren door leukste straatjes en het vinden van de leukste pleintjes.

Heb jij nog een leuke tip? Laat het weten in de comments! Oh en ga je nog en wil je nog wat inspiratie voor lekkere restaurantjes, lees dan hier verder!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *