5x leuke to-do’s in Lucca

AdobeStock_238651579
Italië / Travel

5x leuke to-do’s in Lucca

Lucca, het kleine stadje in de Toscane die mijn hart het meeste gestolen heeft. Het stadje is volledig omringt door een stadsmuur en is rijk aan mooie kerken en pleinen. Daarbij kan je hier ook nog leuk shoppen en neerstrijken op een terrasje is nog nooit zo gezellig geweest. Wat je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Lucca? Simpel!

Maak een wandeling over de stadsmuur

Tijdens ons bezoekje aan Lucca was het helaas te regenachtig om de hele wandeling te doen, maar we hebben een groot deel ervan toch gelopen. De wandeling is 4,5 kilometer lang, wat betekend dat je er ongeveer een uur over doet. Tijdens je wandeling zie je de stad op een hele andere manier, wat erg leuk is!

Bezoek de vele kerken van de stad

Voor zo een klein stadje heeft Lucca verschrikkelijk veel kerken en allemaal zijn ze uniek op hun eigen manier. Je hoeft zeker niet bij elke kerk naar binnen. Alleen de buitenkant is al mooi om te bekijken. Tijdens een wandeling door de stad kom je ze eigenlijk allemaal tegen. Lekker makkelijk dus, kan je de Google Maps uit laten.

Ga lekker lunchen of een drankje doen op het gezellige plein Piazza dell’Anfiteatro

Het bekendste plein van Lucca is toch wel Piazza dell’Anfiteatro. Dat is niet voor niks, naast dat het prachtig is is het er namelijk ook erg gezellig. Van de kleurrijke huizen die de hoogte in rijken tot de gezellige terrasjes. Als je gaat eten op het plein, ga dan vooral naar Ristorante Trattoria L’ Angolo Tondo. Ik at hier de allerlekkerste pizza die ik ooit gegeten heb. Helaas serveren ze er nu geen pizza’s meer heb ik vernomen, maar ik ga er van uit dat al het andere eten net zo lekker is.

Beklim de Torre Guinigi

Deze toren maakt Lucca nog leuker dan het al is. Nog nooit heb ik een toren beklommen die zo uniek was als deze, hij heeft namelijk bomen op de top! De bomen zijn vroeger gepland door de familie Guinigi die de toren hebben gebouwd als teken van wedergeboorte. Het uitzicht op de top is prachtig. Je kan over heel Lucca heen kijken. De toegangsprijs is 5 euro per persoon, het klinkt misschien als veel, maar geloof me, dit uitzicht wil je niet missen.

Slenter door de straatjes

Eigenlijk wil ik je gewoon adviseren om de tijd te nemen om door de straatjes te slenteren. Het ene straatje is druk en het andere verlaten. Soms kom je ergens ineens een minikerkje tegen en nog geen 200 meter verder sta je oog in oog met een veel grotere. Het leuke aan Lucca is dat je het wel drie keer kan rondlopen en nog steeds nieuwe dingen lijkt te ontdekken.

Ben jij in Lucca geweest en wil je er wat over kwijt? Of heb je vragen voordat je het kleine stadje gaat bezoeken? Laat een reactie achter in de comments! Benieuwd naar wat je nog meer kan doen tijdens je vakantie in de Toscane? Lees dan hier verder!