4x toffe dingen om te doen in Florence

IMG_8199
Italië / Travel

4x toffe dingen om te doen in Florence

Florence behoort tot een van de populairste steden voor een citytrip in Italië en dat is niet voor niets. Zo is Florence de hoofdstad van de regio Toscane en heeft het tig bezienswaardigheden die je niet mag missen bij een bezoekje. Benieuwd over welke bezienswaardigheden ik het heb? Hieronder deel ik mijn favoriete plekjes van Florence.

Breng een bezoekje aan de Cattedrale di Santa Maria del Fiore

Florence is niet Florence zonder deze prachtige kathedraal. Helaas konden we het interieur van de kathedraal niet meer bekijken omdat alle entreetickets voor die dag al op waren, maar de buitenkant is al een cadeautje op zich. Toch zou ik je aanraden om een paar dagen voor je bezoek een ticket te bemachtigen zodat je de binnenkant ook kan bekijken. Het zwart-witte interieur schijnt enorm gaaf te zijn, vooral als je het vanaf boven bekijkt. Ik ga sowieso nog een keer naar Florence om deze kathedraal te bezoeken.

Bekijk de winkeltjes op de Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is de bekendste brug over de Arno en staat symbool voor de stad Florence. Waarom deze brug zo bijzonder is? Dat komt door de winkeltjes die je op de brug kan vinden. Het is vooral kijken kijken niet kopen, maar wel leuk om gezien te hebben. Pas wel op: je wordt hier snel gerold.

Ga op beeldenjacht op het Piazza della Signoria

Dit plein is denk ik wel het mooiste plein in Florence. Op dit plein vind je namelijk het Palazzo Vecchio (het oude paleis). Buiten dat dit paleis er heel gaaf uitziet, staan er ook een hoop beelden op dit plein in de Loggia dei Lanzi en is er een prachtige fontein, namelijk de Fontana del Nettuno! Helaas was deze fontein tijdens ons bezoek onder constructie, maar als ik de foto’s mag geloven is het een plaatje.

Chocoladelover? Haal een ijsje bij de Lindt Chocolate Shop Firenze Duomo

Naast de Cattedrale di Santa Maria del Fiore vind je een enorm grote Lindt winkel waar je een heerlijk ijsje kan scoren. Je kan namelijk het hoorntje laten vollopen met chocolade en dat is echt zooooooo lekker. Daarnaast is het zelfgemaakte ijs bellisimo! Het ijsje zag er zo lekker uit, dat ik niet eens een foto gemaakt heb, oeps… 😛

Buiten deze 4 dingen is er nog veel meer te zien in Florence. Met een wandeling door de stad kom je allemaal mooie plekken tegen, dus ga gewoon lekker rondlopen zonder eindbestemming zou ik zeggen.

Ben jij al eens in Florence geweest? Wat vond je ervan? Ben ik misschien een leuke bezienswaardigheid vergeten? Of heb je een vraag over Florence? Laat een reactie achter in de comments! Benieuwd naar wat je nog meer kan doen tijdens je vakantie in de Toscane? Lees dan hier verder!