4 x leuke to-do’s in Siena

AdobeStock_168582774
Italië / Travel

4 x leuke to-do’s in Siena

Er zijn maar weinig steden waar het zo mooi is als in Siena. Je kan er heel de dag rondlopen en aan het einde van de dag ben je nog steeds niet uitgekeken. De stad heeft talloze prachtige kerken/kathedralen, gezellige straatjes en een enorm plein omringt door terrasjes. Als je op vakantie gaat in de Toscane mag je deze stad niet overslaan. Wat ik het leukste vind in Siena heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet, lees je mee?

Bewonder het plein Piazza del Campo

Dit plein wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse pleinen van de wereld en dat is niet gek. Je bereikt het plein met een trap naar beneden en zodra je het plein oploopt valt je een specifieke plek meteen op. Namelijk de Torre del Mangia. Deze klokkentoren staat naast het Palazzo Pubblico en werd tussen 1338 en 1348 gebouwd door de gebroeders Rinaldo. Naast deze toren is ook de Fonte Gaia een toeristentrekker, deze fontein is te vinden aan de zijkant van het plein.

Betreed de prachtige Kathedraal van Siena, Duomo Santa Maria

Tijdens je bezoek aan Siena mag een bezoekje aan de Duomo di Siena niet ontbreken. Deze kathedraal is van buiten mooi, maar van binnen nog veel mooier. Zo is de koepel goud geschilderd, is de marmeren vloer net een prentenboek en bevind zich er een prachtig geschilderde zijkamer genaamd Libreria Piccolomini. Bekijk de foto’s maar, die zeggen eigenlijk genoeg.

Koop de Siena pas

Voor de kathedraal van Siena dien je een kaartje te kopen om binnen te komen. Nou kan je verschillende soorten tickets kopen. Wij kozen voor de Siena pas, dit is een combinatieticket van zes bezienswaardigheden. Hiermee heb je naast het bezoek aan de Duomo zelf ook toegang tot het museum en het terras van de Facciatone, de crypte, de doopkapel, de koepel en dakterras van de Duomo en het monumentale Ospedale Santa Maria della Scala. Dit is een mooie aanvulling van je bezoek aan Siena. 

Neem de tijd en wandel door de stad

Zoals je eigenlijk bij ieder bezoek van een willekeurige stad moet doen en dus ook in Siena, adviseer ik je om lekker rond te gaan wandelen. Zo zie je het meest van de stad en dat is wat je wilt toch? Vergeet ook vooral niet om ergens een drankje te doen of een ijsje te eten. Je bent niet voor niets in Italië.

Ben jij al in Siena geweest en ben ik wat vergeten? Of wil je iets vragen? Laat het me weten in de comments! Benieuwd naar wat je nog meer kan doen tijdens je vakantie in de Toscane? Lees dan hier verder!