Top

Een paar jaar geleden was ik naarstig op zoek naar een lekkere en gezonde vervanger voor cake. Ik hou namelijk enorm van cake, brownie en koekjes, maar oeff, wat zit daar meestal veel suiker in. Overal las ik over bananenbrood, vol met voedende ingrediënten en super lekker. Dat moest ik natuurlijk proberen en ik zou mezelf niet zijn, als ik niet zo experimenteren. Ja, het ging wel een paar keer fout, of het bananenbrood was te sompig of juist te droog en toen op een dag, was daar het perfecte recept. Dat deel ik natuurlijk graag met jou.

INGREDIËNTEN VOOR 1 BANANENBROOD

 • 75 gram kokosmeel
 • 3 bananen
 • 1,5 theelepel (glutenvrije) bakpoeder
 • 3 eieren
 • 4 theelepels cacao
 • snuf zout
 • snuf kaneel
 • 2 eetlepels honing
 • 1 hand noten: ik heb hazelnoten en pecannoten gebruikt
 • 50 tot 75 gram pure chocolade (boven de 70%)
 • 20 gram dadels
 • 2 eetlepels havermout

AAN DE SLAG

Voor het stappenplan bekijk je onderstaande video!

Alvast eet smakelijk en laat me vooral weten wat je ervan vind! Dat vind ik super leuk om te horen 🙂

Comments:

 • Pascale

  juli 18, 2019

  I likeeeeee

  reply...

post a comment