3 x de leukste plekjes van Volterra

AdobeStock_298372287
Italië / Travel

3 x de leukste plekjes van Volterra

Sinds ik de film The Twilight Saga: New Moon heb gezien wilde ik naar Volterra. Ja, ook ik was een fan van deze filmreeks. Super fan kan je misschien wel zeggen, maar Volterra is niet alleen leuk als je New Moon hebt gekeken. Het heeft nog veel meer te bieden dan ik van tevoren had verwacht. Het voelt echt als een reis terug in de tijd. Er zijn allemaal super leuke winkeltjes waar je lokale producten kan scoren of een zwaard en pijl en boog (tja, je weet maar nooit wanneer je dat nodig hebt). Ook heb je een oud Romeins theater en is het uitzicht vanuit deze stad adembenemend.

Voor de Twilight fans

Ik zal meteen met de deur in huis vallen. Als je denkt dat je hier veel gaat herkennen van de film kan ik je uit ervaring mededelen dat dit niet het geval is. Tijdens mijn bezoek aan Volterra kwam ik er namelijk achter dat het plein waar de Volterra scene was opgenomen helemaal niet in Volterra te vinden was. Oeps, had ik me nou maar wat beter ingelezen. Het schijnt dat ze voor de film alleen de buitenkant van Volterra en de buitenstraatjes hebben gefilmd. Toch ben ik blij dat ik hier beland ben. Er is buiten dat heel veel te zien.

Bewonder het Piazza en Palazzo dei Priori

Ondanks dat dit niet het plein en de klokkentoren zijn uit de film, wil je ze gezien hebben. Het plein en de klokkentoren zijn enorm oud, het werd namelijk gebouwd tussen 1208 en 1257. Het Palazzo wordt van buiten versierd met wapenschilden. En kijk eens naar die kantelen, het is niet vaak zo dat je deze ziet in een ronde vorm. Toch is dat hier wel zo.

Duik nog verder terug in de geschiedenis bij het oude Romeinse theater

Het blijft toch iets bijzonders. Al die opgravingen uit de oude tijd. Zo ook dit Romeinse theater wat vroeger wel plaats bood aan 2000 mensen. Je kan volgens mij een kleine tour doen beneden, maar van boven is het net zo mooi en gratis.

Wandel rond en vind de leukste plekjes

Tijdens onze wandeling door Volterra kwamen we de leukste straatjes en pleintjes tegen. Zo liepen we voorbij de Cattedrale di Santa Maria Assunta, namen we een kijkje bij het Parco Archeologico en genoten we van het uitzicht op verschillende plekken. Ook kwamen we meerdere prachtige poorten tegen. Ik kan je verzekeren dat je na je bezoek aan Volterra geen spijt zult hebben. Alleen het aanzicht van de stad is al adembenemend.

Ben jij al in Volterra geweest? Wat vond jij ervan? Laat het me weten in de comments! Benieuwd naar wat je nog meer kan doen tijdens je vakantie in de Toscane? Lees dan hier verder!