10x toffe bezienswaardigheden in Kopenhagen

20454
Denemarken / Travel

10x toffe bezienswaardigheden in Kopenhagen

Kopenhagen, een bijzondere stad, al zeg ik het zelf. Een stad waar het verleden en het heden elkaar de hand schudden alsof het goede vrienden zijn. Met veel meer parken en groene zones als je zou verwachten en tientallen bezienswaardigheden die je niet mag missen. Ben jij opzoek naar een leuke citytrip? Dan is Kopenhagen de stad voor jou. Hier lees je alvast over 16 dingen die je zeker niet moet overslaan tijdens jou citytrip naar deze mooie stad!

The Copenhagen Card

Voordat ik je de tofste to do’s ga vertellen wil ik je alvast een tip geven, koop een CopenhagenCard! Met zo een kaart kan je gebruik maken van het openbaar vervoer, kan je in bijna alle bezienswaardigheden en krijg je kortingen op bijvoorbeeld het huren van een fiets. Echt een uitkomst. Je bespaard enorm veel geld met deze kaart. Je kan een kaart aanschaffen voor 24 uur, 48 uur, 72 uur of 120 uur. Het ziet er wellicht uit als veel geld als je het aanschaft, maar je haalt het er snel uit!

Huur een fiets!

Kopenhagen is niet erg groot en je kan gratis gebruik maken van het openbaar vervoer als je de Kopenhagenkaart hebt gekocht, maar nog veel leuker is het om de stad te verkennen op de fiets. Alles is veel makkelijker te bereiken dan met het openbaar vervoer en alles lopen is weer een beetje te. Ook kom je langs straatjes en plekjes die je niet ziet als je met het OV reist, juist deze straatjes wil je zeker niet missen.

Relax in De Botanische Tuinen

Hoewel Kopenhagen de hoofdstad is van Denemarken en er meer dan een half miljoen mensen wonen, is deze stad verrassend groen. Overal vind je kleine parken en tuinen. De Botanische Tuin is een hele mooie, rustgevende plek, waar je niet eens doorhebt dat je in zo een grote stad bent. Je kan er heerlijk relaxen op een kleedje in het gras of een mooie wandeling maken. De kassen staan er al sinds het jaar 1874, wat super lang is. Dit valt overigens niet op, want het word goed onderhouden. Binnen is het erg mooi en moet je zeker een foto maken bij de wenteltrappen. Wat ook erg leuk is van de Botanische Tuin, het is helemaal gratis!

Neem een drankje of ijsje aan de Nyhavn

De Nyhavn is een van de meest belangrijke toeristische trekpleisters van Kopenhagen en dat is ook wel te begrijpen. In deze oude haven vind je tientallen restaurantjes en terrasjes waar je heerlijk kan genieten van een hapje en een drankje. Het is erg druk en je bent er nooit alleen, maar de sfeer is goed! De huizen hebben alle kleuren van de regenboog, dat maakt het echt een plaatje. It’s picturetime!

Tip: Let op, de restaurantjes zijn wel iets prijziger als normaal.

Toch doen… even naar de Kleine Zeemeermin

Den Lille Havfrue, ook wel De Kleine Zeemeermin zit al in de haven van Kopenhagen sinds het jaar 1913. Sindsdien is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kopenhagen en over heel de wereld is ze beroemd. Zelf vind ik het niet het meest bijzondere van de stad, maar het is toch wel leuk om met eigen ogen te zien. Wel is het erg druk, er zijn tientallen toeristen die graag op de foto gaan met ‘haar’. Wil je graag mooie foto’s maken zonder toeristen? Ga dan s’ochtends vroeg.

Tip: Ben je met de fiets? Rij een stukje door en neem meteen een kijkje bij de Gefion Fontein en de Engelse Sankt Albanskerk. Erg mooie plek om een paar leuke kiekjes te schieten!

Beklim de Ronde Toren/Rundetaarn

In het midden van het centrum vind je de Rundetaarn, oftewel, de ronde toren. Loop naar boven door de unieke 209 meter lange spiraalgang en bekijk Kopenhagen van bovenaf. Een adembenemend uitzicht!

Ga diertjes kijken in de dierentuin van Kopenhagen

De dierentuin is altijd leuk, maar waarom moet je naar die van Kopenhagen? Het leuke aan deze dierentuin is dat je overal veel dichterbij kan komen als in Nederlandse dierentuinen. Zo had ik de peguins zo aan kunnen raken en was ik 1 meter verwijderd van baby beertjes! Ook zag ik baby kangoeroe’s, baby aapjes en baby prairiehondjes. Die vind ik toch altijd zo leuk om te zien! Al met al een hele leuke dierentuin.

Amuseer je in Tivoli Gardens

Tivoli Gardens is een van de oudste attractieparken van de wereld en kan je een beetje vergelijken met een mix tussen de kermis en walibi. Het park ligt midden in het centrum van Kopenhagen, iets wat je totaal niet verwacht! Met de Kopenhagenkaart kan je gratis naar binnen, alleen moet je wel los betalen voor de attracties. Veel mensen gaan er heen om gewoon lekker te relaxen en te eten. Zelf ben ik niet in de attracties geweest, ik vond het het geld niet waard, maar het is zeker leuk om er even rond te lopen. De sfeer is goed en vooral in de avond ziet het er enorm gezellig uit door de sierverlichting.

Bekijk de wisseling van de wacht bij Amalienborg Palace

Ga tijdens je citytrip zeker een kijkje nemen bij paleis Amalienborg als je nieuwsgierig bent hoe de Deense koninklijke familie woont. Bezoek het museum en bekijk het bijzondere interieur en word gefascineerd door de wisseling van de wacht om 12:00 s’middags. Oh en als je er dan toch bent, neem meteen een kijkje in de mooie Frederikskerk.

Verbaas je over de Deense rijkdom in het Rosenborg Castle

Het Rosenborg Kasteel is oorspronkelijk het zomerverblijf van de koning en koningin, maar sinds 1838 een cultuurhistorisch museum. Bekijk de mooie zalen en rijkdommen van de Deense koninklijke familie en relax in het aangrenzende park.

Leer de Koningklijke familie pas echt kennen in Christiansborg Palace

Het paleis van Christiansborg is opgesplitst in 4 verschillende areas. The Royal Kitchen, The Royal Stables, The Ruins en de The Royal Receptionrooms. Het is veel geschiedenis, maar wel heel gaaf om te zien hoe ze vroeger leefde. Bijna ongelooflijk.

Bezoek het Kastellet

Het Kastellet werd in 1626 gebouwd en ligt niet heel ver van de kleine zeemeermin vandaan. Het ford was gebouwd ter bescherming tegen Zweden, maar na een aanval bevond het zich al in slechte staat. Na een rigoureuze verbouwing ontstond het vijfpuntige ford, wat nog steeds word gebruikt door het Ministerie van Defensie. Je kan niet alleen over het terrein wandelen, je mag ook de wallen beklimmen. Daar staat een mooie grote molen, perfect om je even terug te trekken, het is hier namelijk over het algemeen niet heel druk!

Er waren nog een paar andere dingen die ik heb ondernomen. Zo slenterde ik door de vrijstaat Christiania, wat word beschouwd als een van de leukste plekken van Kopenhagen. Zelf vind ik het niet erg bijzonder, vandaar dat het ook niet in mijn top 10 staat. Ook de winkelstraat Strøget, een van de langste winkelstraten ter wereld, vind ik niet op het lijstje thuishoren. Wel heb ik gegeten bij een paar enorm lekkere en leuke restaurantjes. Wil je weten waar je zeker een maaltijd moet scoren? Lees dan mijn blog: 5x leuke restaurantjes in Kopenhagen!